Contact
Het grootste koningsdag festival van Nederland
Het grootste koningsdag festival van Nederland
Het grootste koningsdag festival van Nederland
Het grootste koningsdag festival van Nederland

Contact = king!

Wij zijn bereikbaar voor iedereen die vragen heeft rondom Koningsdag en Koningsnacht!

Voor vragen kun je contact opnemen via info@eindhovenisking.nl. Marketing & PR gerelateerde vragen mag je sturen naar marketing@eindhovenisking.nl. We zijn ook bereikbaar via onze sociale media kanalen.

Download onze logo's

Praktische informatie

Belangrijke contactinformatie en telefoonnummers:

Politie: 0900-8844
NS: 0900-2021163
Hermes Bussen: 0900-9292

Stichting Koningsdag Eindhoven
Begijnenhof 4-6
Postbus 411
5600 AK Eindhoven

Het grootste koningsdag festival van Nederland
Het grootste koningsdag festival van Nederland
Het grootste koningsdag festival van Nederland
Het grootste koningsdag festival van Nederland

FAQ

informatie bereikbaarheid

‘Eindhoven=KING’ moet vooral een heel gezellig en veilig feest zijn. Volg daarom de aanwijzingen van toezichthouders, verkeersregelaars, crowd-informers en bewegwijzering op.

In verband met de veiligheid en ter voorkoming van letsel is glas en blik verboden. Er zijn verschillende vrijwillige inname punten om je glas en blik in te leveren. Deze zijn duidelijk herkenbaar.

Drank in plastic is toegestaan. Heb je toch glas of blik bij je? Dan riskeer je een boete van €90,-.

Eindhoven is King streeft naar een schone stad en een duurzame koningsdag. Dit jaar werken wij samen met CircularPET om alle plastic bekers en flesjes te recyclen. Wil je meer weten over dit recycle systeem klik dan hier

 

De drukte is leuk, gezellig en goed voor de stad, maar heeft ook een keerzijde. Zakkenrollers slaan vooral toe tijdens grote evenementen. Portemonnees en smartphones vormen vaak de buit. Het aantal aangiften op Koningsdag was de afgelopen jaren vele malen hoger dan een gemiddelde zaterdag. Traditiegetrouw dus een drukke dag voor zakkenrollers. Let daarom goed op je spullen en geef dieven geen kans!

Ga je op de fiets naar de stad met Koningsdag of nacht? Goed idee, maar zorg er dan voor dat je hem veilig wegzet. Een fiets is helaas snel gestolen. Het aantal diefstallen van fietsen op Koningsdag is hoger dan op andere dagen. Zorg ervoor dat jouw fiets op Koningsdag niet gestolen wordt en zet hem dubbel op slot in een (gratis) fietsenstalling.

Kijk voor een overzicht van alle fietsenstallingen & openingstijden op This is Eindhoven.

Ben je nog geen 18 jaar? Dan is alcohol drinken of kopen verboden. Ook tijdens Koningsnacht en -dag! De gemeente let hierop. Jongeren en verkopers riskeren een flinke boete bij overtreding.

 

Jongeren onder de 18 jaar zijn van harte welkom bij O’Shea’s, Stratumsedijk, Stratumseind, Stadswandelpark, Wilhelminaplein, Dynamo, Popei, Bergstraat en Effenaar, met inachtneming van de geldende huisregels daar!

In alle treinen en op alle stations in Nederland geldt een alcoholverbod op Koningsdag. Dit verbod houdt in dat je geen alcoholhoudende dranken mag meenemen. De winkels op de stations verkopen ook geen alcoholhoudende dranken.

Deze maatregel geldt vanaf 26 april 19.00 uur tot 28 april 07.00 uur.

Voor Koningsdag in Eindhoven worden door verschillende organisaties evenementen georganiseerd. Voor het centrum geldt dat er één vergunning door de gemeente Eindhoven wordt afgegeven. Stichting Koningsdag Eindhoven coördineert alle activiteiten in het centrum waar een vergunning voor nodig is.

Helaas is het niet mogelijk om buiten de beschikbare plaatsen op de vrijmarkt een kraampje of kleedje te plaatsen en producten te verkopen. Dit in verband met de veiligheid. Voor de verkoop van tweedehands producten zijn er voldoende evenementenlocaties beschikbaar gesteld. Wil je meer informatie over de vrijmarkt in het Stadswandelpark klik dan hier.

Heb je een klacht stuur dan een mail naar info@eindhovenisking.nl en wij denken graag mee voor een oplossing.

De pers is van harte welkom tijdens Koningsnacht en -dag.

Mocht u tijdens Koningsdag een reportage of foto’s willen maken dan wel een interview afnemen, neem dan contact op met info@eindhovenisking.nl

Winkels in de binnenstad van Eindhoven mogen officieel geopend zijn. Het is aan de ondernemer om te besluiten of zij hun deuren open of dicht doen op Koningsdag.

Social media