Info

Een Veilig feest

‘Eindhoven is King’ moet vooral een heel gezellig en veilig feest zijn. Volg daarom de aanwijzingen op van toezichthouders, verkeersregelaars, crowd-informers en ‘signingborden’ op. De actuele situatie in de stad wordt tevens via twitter gecommuniceerd #oranje040


Verbod op glas en blik

In verband met de veiligheid en ter voorkoming van letsels is glas en blik verboden. Er zijn verschillende vrijwillige inname punten. Deze zijn duidelijk herkenbaar. Hier kun je glas en blik inleveren. Drank in plastic is toegestaan. Heb je glas of blik bij je buiten de vrijwillige innamepunten? Dan kun je bekeurd worden en de boete voor glas en blik is €90.


Wildplassen verboden

Op 20 locaties in de binnenstad zijn gratis toiletten geplaatst. Daarnaast vind je binnen de evenementenlocaties diverse toiletvoorzieningen.


Locaties met een te hoge publieksdichtheid

Houd berichtgeving over te volle locaties in de gaten. Door middel van LED-schermen, sociale media (@EindhovenisKing #ehvisking en #oranje040), lichtkranten, omroepinstallaties en crowd-informers word je geïnformeerd over te volle locaties en locaties waar geen bezoekers meer kunnen worden toegelaten.


Grote kans op overbezet netwerk mobiele telefoon

In de loop van de midddag is er een grote kans dat het telefoonnetwerk overbelast raakt. Houd er rekening mee dat er via de mobiele telefoons geen communicatie meer mogelijk is. Maak vooraf duidelijke afspraken waar en wanneer je elkaar wilt ontmoeten.  Op het 18 Septemberplein en het Catharinaplein worden loungeplekken ingericht. Deze zijn speciaal voor mensen die elkaar kwijt zijn geraakt.


WiFi

In het centrum is op veel plaatsen wel wifi-verbinding waardoor je bijvoorbeeld via Whatsapp verbinding kunt houden. WiFi punten op; Station Taxi Zijde, Stationsplein, begin Dommelstraat, Markt, Catharinaplein, Stratumseind, Stadhuisplein, Wilhelminaplein (maximaal een uur per dag).


Geef zakkenrollers geen kans!

Het wordt weer druk in Eindhoven. Dat is leuk, gezellig en goed voor de stad, maar de drukte heeft ook een keerzijde. Uit de cijfers blijkt dat zakkenrollers vooral tijdens grote evenementen toeslaan. Portemonnees en smartphones vormen vaak de buit. Het aantal aangiften op Koningsdag (en voorheen Koninginnedag) was de afgelopen jaren veel hoger dan op een gemiddelde zaterdag: traditiegetrouw een drukke dag voor zakkenrollers. Let dus goed op je spullen en geef dieven geen kans.


Zet de fiets veilig weg, zeker op Koningsdag!

Ga je op de fiets naar de stad met Koningsdag? Prima idee! Zorg er dan voor dat je ‘m veilig weg zet, want een fiets is helaas snel gestolen. We zien dat het aantal diefstallen van fietsen op Koningsdag hoger is dan op andere dagen. Zorg er dus voor dat jouw fiets op Koningsdag niet gestolen wordt en zet ‘m dubbel op slot, het liefst in een (gratis) fietsenstalling. Kijk voor een overzicht van alle fietsenstallingen & openingstijden op This is Eindhoven.

EXTRA FIETSENSTALLINGEN
Willemstraat/Keizersgracht
Bilderdijklaan/Wal


Alcohol 18 jaar en ouder

Ben je nog geen 18 jaar? Dan is alcohol drinken of kopen verboden, ook tijdens Koningsnacht /-dag! De gemeente zal daarop zeker letten. Jongeren en verkopers riskeren een boete bij overtreding.  

toeristische informatie over de stad Eindhoven