Bereikbaarheid

 

Parkeren & auto's in de binnenstad

Tijdens Koningsdag wordt de binnenstad afgesloten voor regulier verkeer. Op diverse locaties worden verkeersregelaars en hekwachten ingezet. 

Wil je weten waar verkeershinder plaatsvindt tijdens Koningsdag? Kijk dan op de kaart met wegwerkzaamheden en evenementen. Via de routeplanner kun je vooraf een route plannen. Vergeet niet onder de datum van 26-04-2018 of 27-04-2018 en het gewenste tijdstip van reizen in te voeren.

Een aantal parkeergarages is niet of maar deels bereikbaar.
Kijk hier voor het overzicht

Wie zijn auto wil parkeren in Eindhoven kan zijn auto kwijt op P+R terrein Meerhoven aan de rand van de stad en van hieruit met het openbaar vervoer naar het centrum reizen.


FIETSENSTALLINGEN
De fiets wordt tijdens Koningsdag geweerd uit de Eindhovense binnenstad. Stal daarom je fiets in één van de volgende (tijdelijk ingerichte) fietsenstallingen.

Station
18 Septemberplein
Hotel Pullman Eindhoven Cocagne/Tramstraat
Willemstraat/Keizersgracht
Bilderdijklaan/Wal
HEUVEL
WoenselXL

Je vind de fietsenstallingen ook op de plattegrond.


Met de trein naar Koningsdag Eindhoven

De meeste festiviteiten vinden plaats op loopafstand van het station in Eindhoven. Voor het programma op Strijp-S reis je naar Station Strijp-S.

Bij aankomst in Eindhoven kun je het station verlaten via de Bus-zijde (Neckerspoel). Vanuit de stad weer terug naar het station, neem je de ingang aan de Centrumzijde. De route wordt aangegeven met speciale bewegwijzering.


Oranjedienstregeling

Op donderdagavond 26 april en vrijdag 27 april rijden de treinen volgens de Oranjedienstregeling. NS zet deze dagen langere en extra treinen in. Dit kan betekenen dat treinen op andere tijden of van andere perrons vertrekken en/of een andere eindbestemming hebben. Soms krijg je te maken met een extra overstap. 

Vanwege Koningsnacht rijden er in de nacht van donderdag op vrijdag op een aantal trajecten treinen langer door. In de nacht van vrijdag 27 april op zaterdag 28 april is de normale dienstregeling weer van toepassing.


Koop vooraf je ORANJE-RETOUR met 20% korting

Dit retourtje is alleen geldig op 27 April en uitsluitend online verkrijgbaar. Reis je met een OV-chipkaart? Zorg dan vooraf voor voldoende saldo op je kaart, ook voor de terugreis. Reis je op een papieren treinkaartje en heb je geen zin om lang in de rij te staan voor de automaat? Je kunt van tevoren een E-ticket kopen via E-ticket.

Studenten met een weekabonnement reizen op Koningsdag op saldo met 40% korting. Met een weekendabonnement kun je op Koningsdag wel vrij reizen. 


Bussen

De gehele binnenstad van Eindhoven is afgesloten voor verkeer. Hierdoor vervallen álle bushaltes binnen de ring. Koningsdag vieren in het centrum van Eindhoven?  Stap uit bij de tijdelijke halte achter het Beursgebouw. Reis je verder met bus of trein? Stap dan ook uit bij het Beursgebouw en loop naar het NS-station.  Voor de dienstregeling van Hermes en Connexxion, kijk op hermes.nl of op connexxion.nl. Voor het vervoer van Arriva raadpleeg arriva.nl


Taxi standplaatsen

Standplaatsen Koningsnacht
Station Noordzijde Neckerspoel
Station Centrumzijde
Stratumseind/Bleekweg

Standplaatsen Koningsdag
Station Noordzijde Neckerspoel
Station Centrum zijde bij Student Hotel
Stratumseind/Bleekweg 


Alcohol

In alle treinen en op alle stations in Nederland geldt een alcoholverbod op Koningsdag. Dit verbod houdt in dat je geen alcoholhoudende dranken mag meenemen. De winkels op de stations verkopen ook geen alcoholhoudende dranken. Deze maatregel geldt vanaf 26 april 19.00 uur tot 28 april 7.00 uur.


NS REisplanner

Check voor je op reis gaat de NS Reisplanner of download de Reisplanner Xtra App. De treinen rijden op Koningsdag volgens een aangepaste dienstregeling. Check ook meteen je terugreis. Niet alle bestemmingen zijn aan het einde van de avond nog bereikbaar.

Houd tijdens je reis de digitale schermen en de omroepberichten op de stations en in de treinen in de gaten voor actuele informatie.


Bagagekluizen gesloten

De bagagekluizen van station Eindhoven zijn uit veiligheidsoverwegingen gesloten vanaf 26 april 19.00 uur tot 28 april 7.00 uur.


Landelijke berichtgeving negatief reisadvies

Volg de informatie op de website www.ns.nl of op de landelijke radiostations. Je kunt ons ook volgen via Twitter #oranje040. Als Eindhoven te vol raakt zal het advies gegeven worden de stad te mijden.