Info

Op deze pagina vind je zoveel mogelijk informatie die antwoord geeft op je vragen rondom Koningsdag in Eindhoven. Mocht je vraag niet beantwoord zijn, stuur dan een mail naar info@eindhovenisking.nl

Een veilig feest
‘Eindhoven=KING’ moet vooral een heel gezellig en veilig feest zijn. Volg daarom de aanwijzingen op van toezichthouders, verkeersregelaars, crowd-informers en signingborden op. De actuele situatie in de stad wordt tevens via twitter gecommuniceerd met #oranje040.
Verbod op glas en blik
In verband met de veiligheid en ter voorkoming van letsels is glas en blik verboden. Er zijn verschillende vrijwillige inname punten. Deze zijn duidelijk herkenbaar. Hier kun je glas en blik inleveren. Drank in plastic is toegestaan. Heb je glas of blik bij je buiten de vrijwillige innamepunten? Dan kun je bekeurd worden en de boete voor glas en blik is €90,-.
Wifi
In het centrum is er op veel plaatsen een wifi-verbinding waardoor je onder andere via Whatsapp verbinding kunt houden. Wifi-punten op; Station Taxi Zijde, Stationsplein, begin Dommelstraat, Markt, Catharinaplein, Stratumseind, Stadhuisplein, Wilhelminaplein (maximaal een uur per dag).
Geef zakkenrollers geen kans!
Het wordt weer druk in Eindhoven. Dat is leuk, gezellig en goed voor de stad, maar de drukte heeft ook een keerzijde. Uit cijfers blijkt dat zakkenrollers vooral tijdens grote evenementen toeslaan. Portemonnees en smartphones vormen vaak de buit. Het aantal aangiften op Koningsdag was de afgelopen jaren veel hoger dan op een gemiddelde zaterdag: traditiegetrouw een drukke dag voor zakkenrollers. Let dus goed op je spullen en geef dieven geen kans!
Zet de fiets veilig weg, zeker op koningsdag!
Ga je op de fiets naar de stad met Koningsdag? Goed idee, maar zorg er dan voor dat je hem veilig wegzet, want een fiets is helaas snel gestolen. We zien dat het aantal diefstallen van fietsen op Koningsdag hoger is dan op andere dagen. Zorg er dus voor dat jouw fiets op Koningsdag niet gestolen wordt en zet hem dubbel op slot in een (gratis) fietsenstalling. Kijk voor een overzicht van alle fietsenstallingen & openingstijden op This is Eindhoven.
Alcohol 18 jaar en ouder
Ben je nog geen 18 jaar? Dan is alcohol drinken of kopen verboden, ook tijdens Koningsnacht/-dag! De gemeente let hierop. Jongeren en verkopers riskeren een flinke boete bij overtreding.
Alcohol
In alle treinen en op alle stations in Nederland geldt een alcoholverbod op Koningsdag. Dit verbod houdt in dat je geen alcoholhoudende dranken mag meenemen. De winkels op de stations verkopen ook geen alcoholhoudende dranken.

Deze maatregel geldt vanaf 26 april 19.00 uur tot 28 april 7.00 uur.
Organisatie
Koningsdag wordt door diverse organisatoren in Eindhoven georganiseerd. Voor het centrum geldt dat er één vergunning door de gemeente Eindhoven wordt afgegeven. Stichting Koningsdag Eindhoven coördineert alle activiteiten in het centrum waar een vergunning voor nodig is.
Vrijmarkt
Helaas is het niet mogelijk om buiten de beschikbare vrijmarkt plaatsen een kraampje of kleedje te plaatsen en producten te verkopen. Dit in verband met de veiligheid. Voor de verkoop van tweedehands producten zijn er voldoende evenementenlocaties beschikbaar gesteld.
Klachten
Heb je een klacht stuur dan een mail naar info@eindhovenisking.nl en wij denken graag mee voor een oplossing.
Persvragen
De pers is van harte welkom tijdens Koningsdag.


Mocht u tijdens Koningsdag een reportage of foto’s willen maken dan wel een interview afnemen dan vragen wij om contact op te nemen met info@eindhovenisking.nl
Bereikbaarheid winkels
Winkels in de binnenstad van Eindhoven mogen officieel geopend zijn. Het is aan de ondernemer om te besluiten of zij hun deuren open of dicht doen op Koningsdag.